CENS D’OCELLS AQUÀTICS DE LA CONCA DE L’ALT TER
El cens té com a objectiu comptabilitzar TOTS ELS OCELLS QUE ES PUGUIN IDENTIFICAR, així com altres dades que es puguin reconèixer en el terreny: petits mamífers (rata, rata d’aigua o ratbuf, senglar, guilla, teixó, llúdriga, visó americà, etc) o els seus rastres.
Paral·lelament a cada recorregut matinal, de capvespre també es van fer censos específics de les joques o ajocadors d’ardèids, corbs marins i làrids presents a cada sector. En aquests censos es van recullir diferents dades: les coordenades UTM, tant de les joques com dels sectors visitats, les dades meteorològiques de què es pugui disposar: temperatura, presència de glaç, boira, estat del cel, nivell de l’aigua –sobretot als pantans-, entre d’altres.
Els col·laboradors van ser majoritàriament membres de GEDENA – Ripollès i el Grup de Naturalistes d’Osona (ICHN), que de forma voluntària van participar en aquest cens. No obstant, aquest cens va comptar amb una important participació de persones no expertes en ornitologia. En aquest sentit, l’any passat un total de 35 voluntaris van aprendre de manera distesa a identificar els ocells i la fauna fluvial.
El coordinador del cens del conjunt de Catalunya va ser en Ricard Gutiérrez del Servei de Protecció de la Fauna, Flora i Animals de Companyia Direcció General del Medi Natural i Biodiversitat. Generalitat de Catalunya.