fbpx

Noticies

Inici  /  Novetats   /  “Les dones a la fàbrica tèxtil”, de l’escola Puig-agut

“Les dones a la fàbrica tèxtil”, de l’escola Puig-agut

“Les dones a la fàbrica tèxtil” és un projecte teatral dels alumnes de l’escola Puig-agut que es va representar al Museu del Ter.

La representació fou el resultat d’un procés de treball durant tot el curs.

El divendres 14 de juny presentem amb l’escola Puig-agut el reportatge documental sobre el projecte.

El 15 i 16 de maig de 2024 els alumnes de 6è de l’Escola Puig-agut van oferir a les famílies del centre educatiu la representació “Les dones a la fàbrica tèxtil”, a partir de poemes i de textos de materials educatius del museu sobre la temàtica. En total es van fer quatre representacions ambientades a les sales d’exposició permanent del Museu del Ter.

Aquesta representació teatral ha estat el resultat d’un procés de treball dels alumnes de 6è de l’Escola Puig-agut realitzat durant el curs 2023-24 sobre la importància de les dones a la fàbrica tèxtil amb la direcció del mestre Jordi Torres.

El projecte es va complementar amb un itinerari entre les colònies de Vila-Seca i Borgonyà simulant els itineraris a peu que havien de fer molts dones per anar a treballar a les fàbriques del Ter. Aquest itinerari es va acompanyar amb una lectura de poemes per part d’antigues mestres de l’escola. I va acabar amb una visitat a la colònia de Borgonyà posant l’accent en el paper de les dones.

A banda d’aquest itinerari els alumnes van realitzar activitats al museu, especialment el taller “Una majoria invisible, les dones a la fàbrica” que es va adaptar per a 6è d’ESO.

Tot aquest treball ha estat documentat audiovisualment pel realitzador Xef Vila i el divendres 14 de juny a les 19:30h en presentem el resultat el Museu del Ter.

Aquesta és la segona edició d’aquesta activitat. Durant el curs 2021-2022 es va fer un primer projecte en aquell moment amb motiu dels 50 anys de la publicació de “La fàbrica”, el poemari de Miquel Martí i Pol. D’aquella activitat es va fer també un reportatge documental que podeu veure al can de Youtube del museu.

FES UN COMENTARI