fbpx

Noticies

Inici  /  Noticies   /  Tallers i activitats amb voluntariat de conservació i restauració de les rieres costaneres i les platges del Port de la Selva i Llançà

Tallers i activitats amb voluntariat de conservació i restauració de les rieres costaneres i les platges del Port de la Selva i Llançà

Els propers dies 28 i 29 de setembre el Centre d’Estudis dels Rius Mediterranis organitza actuacions de voluntariat, sensibilització i educació ambiental a dues platges de la Costa Brava, als municipis del Port de la Selva i Llançà. Aquestes activitats es duran a terme gràcies al suport de la Fundació Biodiversidad, en el marc del programa “Playas, custodia y voluntariado” i s’emmarquen, alhora, en els actes de la Setmana Europea de la Custòdia del Territori (http://www.landlifeweek.eu/ca).
Els tallers i activitats que es realitzaran estan encaminades a conservar i restaurar les rieres costaneres i, molt especialment, les seves confluències, a les platges, amb el mar mediterrani.
Les escoles de Llançà i El Port de la Selva participaran a dos tallers de descoberta del tram baix de la riera i la platja: un basat en els macroinvertebrats aquàtics i el seu ús com a biondicadors de la qualitat de la riera i un altre dels peixos de riu i la connectivitat fluvial.
Per altra banda, a tots dos municipis s’organitzaran activitats de voluntariat per implicar la població en la millora dels hàbitats naturals, extraient-ne alguns residus i millorant la connexió entre la part baixa de les rieres i el mar mediterrani.
Les activitats es faran en aquests espais arrel dels projectes de seguiment i recerca que el Centre d’Estudis dels Rius Mediterranis – Museu del Ter porta a terme des del des de l’any 2006 per encàrrec del Consorci de la Costa Brava. Aquests estudis d’estat ecològic i caracterització de les rieres mediterrànies es fan a diversos municipis de la Costa Brava nord, entre els quals hi ha Llançà (http://www.ccbgi.org/rieres_llanca.php) i el Port de la Selva (http://www.ccbgi.org/rieres_rubies.php).

FES UN COMENTARI