fbpx

Noticies

Inici  /  Noticies   /  ELS PEIXOS DE RIU, PRIMERA ACTIVITAT DEL PROGRAMA DE SORTIDES NATURALISTES A OSONA 2017

ELS PEIXOS DE RIU, PRIMERA ACTIVITAT DEL PROGRAMA DE SORTIDES NATURALISTES A OSONA 2017

El passat dissabte dia 1 d’abril es va portar a terme la primera sortida naturalista del cicle “Descobreix els sistemes naturals”, organitzada per quart any consecutiu pel Centre d’Estudis dels Rius Mediterranis-UVicUCC, el Museu del Ter i el Grup de Naturalistes d’Osona-ICHN.

Aquest any la sortida de peixos es va desenvolupar al riu Gurri al seu pas per Vic, en una de les àrees on l’Ajuntament de Vic ha restaurat la vegetació de ribera i on també transcorre el recorregut ambiental del riu Gurri.

Tot i l’amenaça de pluja, hi van assistir unes trenta persones molt interessades en el món i la biologia dels peixos. Primer es va fer una explicació sobre les característiques dels peixos d’aigua dolça i les dificultats que tenen per poder viure als rius. Posteriorment, es va fer una pesca elèctrica que va permetre veure en directe quines espècies de peixos viuen al riu Gurri. Es van capturar una trentena de peixos petits, tots d’espècies autòctones. Concretament barb de muntanya i bagra catalana. La mostra obtinguda va fer evident que el riu Gurri té un bon poblament de peixos en prou bon estat i no hi té cap espècie invasora.

En aquest enllaç podeu consultar totes les activitats programades

FES UN COMENTARI