CADA PRIMER DIUMENGE DE MES VISITEM LA COLÒNIA RUSIÑOL
La colònia es troba situada a les afores de Manlleu, a tocar del riu Ter. Gràcies a un important procès de restauració s'ha pogut recuperar un dels espais més significatius del patrimoni industrial català. Entre els quals destaca l’antiga torre de l'amo (el Cau Faluga) i els seus jardins. Durant la visita s’explica l’evolució històrica de la colònia tot fent referència a multitud d’aspectes, de caire econòmic, polític o social que n’han caracteritzat la seva evolució. Òbviament es destaca una de les característiques més singulars de la colònia:
JORNADA DE PRESENTACIÓ DE RECERQUES ETNOLÒGIQUES A LA CATALUNYA CENTRAL
La recerca etnològica és una realitat viva però molt desconeguda al nostre país. Mitjançant el programa Cultura Viva, en col·laboració amb les entitats que conformen l'Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial, la Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals del Departament de Cultura vol donar a conèixer directament a les comunitats que han estat objecte d'estudi els resultats de les recerques etnològiques finançades de d'aquest Departament de la Generalitat de Catalunya, així com d'altres sorgides de l'estímul de les entiats de l'observatori o de la
SETMANA DE LA CIÈNCIA’13: CONTAMINACIÓ PER NITRATS DE LES AIGÜES SUBTERRÀNIES A LA COMARCA D’OSONA
Dins els actes de la Setmana de la Ciència la Doctora en ciències ambientals Mercè Boy, de les Masies de Voltregà, ens presentarà els resultats de diversos anys de mostreigs de les aigües subterrànies d’Osona, l’eix central de la primera tesi doctoral efectuada sobre aquesta temàtica. L’acaba de presentar a Girona, sota la codirecció dels hidrogeòlegs Anna Menció i Josep Mas-Pla, i la presenta com a primícia a Osona. Dimecres 6 de novembre a les vuit del vespre al Museu del Ter. Conferència gratuïta.